Eric Abidal rekao 'zbogom' igračkoj karijeri

Francuz završio karijeru

Eric Abidal rekao 'zbogom' igračkoj karijeri

Francuski fudbaler Eric Abidal objavio je danas da je završio svoju igračku karijeru.

Dosadašnji član Olympiakosa je, tako, zbogom aktivnom igranju fudbala rekao u 36. godini života.

U svojoj karijeri je Eric Abidal je nastupao za Monaco, Lille i Lyon u svojoj domovini dok je van Francuske nosio dres Barcelone i Olympiakosa.

Najdublji trag ostavio je nastupajući za katalonski tim za koji je sakupio 125 nastupa u šest godina provedenih u klubu a ostat će upamćeno i da se vratio na teren nakon teških zdravstvenih problema sa jetrom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za vrijeme karijere je Abidal nosio i dres francuske reprezentacije za koju je u periodu od 2004. do 2013. godine sakupio 67 nastupa.

Eric Abidal će po okončanju profesionalne igračke karijere dobiti posao trenera u Barceloninoj školi fudbala, popularnoj La Masiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.