Eriksen: Bio sam užasno nervozan prije utakmice

Danski heroj iz Dublina

Eriksen: Bio sam užasno nervozan prije utakmice

Najbolji danski fudbaler Christian Eriksen postigao je hat-trick protiv Republike Irske (5:1) kojim je odveo svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Veznjak Tottenhama je u izjavi nakon utakmice poručio da je izuzetno ponosan što je izrastao u heroja nacije, ali da je pred početak susreta bio izuzetno napet.

"Bio sam užasno nervozan prije utakmice jer je pritisak stvarno bio velik. Ali, ovo je fantastičan osjećaj. Ne zabijam hat-trick svaki dan, a odvesti svoju zemlju na Svjetsko prvenstvo mi znači neopisivo mnogo", rekao je Eriksen.

Zanimljiv komentar imao je i danski selektor Age Hareide, koji se zahvalio Ircima što nisu dobro motrili Eriksena.

"Iznenadili su me što su mu ostavili toliko puno prostora u sredini terena. Hvala im na tome. On je izuzetno jak na lopti i kada ima toliko prostora, ubojit je. Eriksen je inspiracija za cijelu ekipu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi