Erminu Bičakčiću pripao neslavni rekord u 2014. godini

Po prvi put u historiji Bundeslige

Erminu Bičakčiću pripao neslavni rekord u 2014. godini

Iako je na kraju prošle sezone njegov tadašnji klub Eintracht Braunschweig ispao iz Bundeslige nakon samo jedne sezone, bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, zahvaljujući odličnim igrama, ostao je u elitnom razredu njemačkog fudbala.

Reprezentativni štoper fudbalske reprezentacije naše zemlje preselio je iz Braunschweiga u Sinsheim, u redove Hoffenheima. 

Ipak, njegovo će ime, zajedno sa još dva, ostati upisano u neobične rekorde njemačkog fudbala u 2014. godini.

Naime, u pobjedi Nürnberga od 2:1 nad Eintrachtom po prvi put otkako postoji Bundesliga na jednoj utakmici su promašena tri penala. Pored našeg defenzivca za Lavove iz Braunschweiga 'sa kreča' je promašio Domi Kumbela, tačnije njihove udarce tog 22. februara 2014. odbranio je Raphael Schäfer, dok je penal Nürnbergovog Hiroshija Kiyotake zaustavio Marjan Petković.

Na kraju sezone ni za jedan od timova nije bilo utješne nagrade, oba kluba su završila ispadanjem u Cvajtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti