Espanyol nije zaustavio Jovetića, ali jeste Sevillu

Primera

Espanyol nije zaustavio Jovetića, ali jeste Sevillu

E. Škorić

Nogometaši Espanyola pobijedili su Sevillu sa 3:1 u susretu 20. kola španske Primere.

Espanyol je na RCDE stadionu u Barceloni protiv favorizovane Seville stigao do pobjede. Gosti su imali priliku da pobjedom zasjednu na vrh, ali su bili nemoćni na teškom gostovanju.

Već na startu meča penal za domaće, a Pareja dobiva direktan crveni karton, pa je samim tim Sevilli otežan posao. Reyes je pogodio s bijele tačke za 1:0.

Ipak, Andalužani uspijevaju da se vrate i već u 20. minuti dolaze do izjednačenja, a novi pogodak u dresu Seville postigao je raspoloženi Stevan Jovetić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U završnici prvog dijela Sevilla prima i drugi gol. Navarro je na asistenciju Reyesa donio novu radost Kataloncima, da bi Moreno u 71. minuti postavio konačnih 3:1.

Sevilla je trećeplasirana s 42 boda, koliko ima i Barcelona na drugom mjestu, dok vodeći Real Madrid ima 43 boda i dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije