Espanyol preokretom do pobjede nad Valencijom

Epanyol savladao Valenciju

Espanyol preokretom do pobjede nad Valencijom

M. Šljivak

Espanyol je u drugom kolu Primere dočekao Valenciju, a na kraju je domaći tim došao do pobjede rezultatom 3:1.

Valencia je bolje ušla u susret i u 10. minuti su došli do prednosti. Jonas je poslužio Heldera Postigu, koji sa nekih desetak metara pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Espanyol je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje, a takva igra im se isplatila u 31. minuti. Simao je uposlio Lopeza, koji je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Espanyol je došao do vodstva. Fuentes je odlično centrirao a Christian Stuani je pogodio za prednost domaćeg tima od 2:1. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 89. minuti. Sjajnu akciju domaćih završio je Thievy Bifouma za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Primera, 2. kolo:

Espanyol - Valencia 3:1 (Lopez 31', Stuani 47' Thievy 89'/ Postiga 10')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.