Espanyol preslab, Atletico slavio petu ovosezonsku pobjedu

Primera Division, 8. kolo

Espanyol preslab, Atletico slavio petu ovosezonsku pobjedu

Fudbaleri Atletico Madrida pobjedom od 2:0 stigli su do svoje pete ovosezonske "trice", a oružje ne na Vicente Calderonu je položio Espanyol.

Domaći su krenuli otvoreno od prve minute želeći tako da što prije zaborave poraz iz posljednjeg kola na gostovanju kod Valecije. Fudbaleri Chola Simeonea bili su ti koji su diktirali tempo tokom prvog poluvremena, ali su i gosti koristi svaku priliku da organizuju opasan kontranapad.

Vrijedi izdvojiti pokušaje RaulaGarcije "makazicama", te udarce Mandžukića i Arde Turana. Mreže su mirovale sve do samog finiša 1. poluvremena, a Tiago je pogodio udarcem glavom nakon ubačaja Gabija.

Drugo poluvrijeme počelo je slično kao prvo. Već u 53. minuti strijelac jedinog gola do tada napustio je teren, a zamijenio ga je Mario Suarez. 

U 65. minuti dobru priliku za Jorgandžije imao je Mario Mandžukić nakon što je odlično primio jednu dugu loptu, ali je gostujući golman odlično odbranio njegov udarac, a potom je Suarez u 71. minuti svojim golom udvostručio prednost domaćina. Asistenciju je upisao Gimenez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 8. kolo:
Atletico Madrid - Espanyol 2:0 (Tiago 43., Suarez 71.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.