Espanyol slavio protiv Seville, Baccin gol donosi nadu

Četvrtfinale Kupa Kralja

Espanyol slavio protiv Seville, Baccin gol donosi nadu

Fudbaleri Espanyola nastavili su sa sjajnim partijama u Kupu Kralja. Nakon što su u prošlom kolu savladali Valenciju, ovoga puta su bili bolji od Seville sa 3:1, a sekunde su ih dijelile da na revanš otputuju sa još boljim rezultatom.

Espanyol je poveo u 18. minuti preko sjajnog Caiceda koji je još jednom vodio svoj tim do pobjede. Taj rezultat je bio aktivan sve do 72. minute kada je dosuđen jedanaesterac za domaći tim. Garcia je bio siguran i Espanyol je došao do 2:0.

Lucas je u 81. minuti pogodio za visokih 3:0 i tada se činilo da se Sevilla polako može opraštati od Kupa. Međutim, Bacca svojim golom u prvoj minuti nadoknade daje donosi svom timu šansu da se nada prolazu u revanš utakmici.

Kup Kralja, 1/4 finale:

Espanyol - Sevilla 3:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.