Essienu i Coleu u Indoneziji prijeti zatvor
Foto: EPA

Debitovali bez radnih dozvola

Essienu i Coleu u Indoneziji prijeti zatvor

D. Rakanović

Bivši fudbaler Chelsea Michael Essien i nekadašnji napadač West Hema Carlton Cole nedavno su debitovali za Persib Bandung iz Indonezije, a klub je napravio veliku grešku zbog koje bi ova dvojica fudbalera mogli završiti u zatvoru. 

Naime, odmah poslije gradskog derbija sa Aremom koji je odigran 15. aprila i koji je završio neriješenim rezultatom (0:0), imigracione vlasti su kontaktirale Upravu kluba kako bi se dobili objašnjenje kako su ova dvojica fudbalera zaigrala jer još uvijek nisu dobili radne dozvole. 

Ova dvojica fudbalera su optužena da su prekršila Zakon o imigrantima, a za kršenje ovog zakona, prema indonezijskim zakonima predviđena je kazna do pet godina zatvora uz novčanu kaznu od 35.000 eura. 

Iz Persiba su poslali objašnjenje da papiri samo što nisu stigli, a da su dozvolu da igraju dobili od fudbalskog saveza Indonezije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi