Estonija preslaba za Ibrahimovića i Švedsku

Prijateljska utakmica

Estonija preslaba za Ibrahimovića i Švedsku

Fudbalska reprezentacija Švedske rezultatom 2:0 savladala je Estoniju u prijateljskom susretu, a sve u sklopu priprema za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Sve zanimljivo na ovome susretu desilo se još u prvih 25 minuta. Toliko je vremena Zlatanu Ibrahimoviću bilo dovoljno da postigne da gola i tako postane najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Švedske svih vremena.

Već u trećoj minuti napadač PSG-a je zatresao mrežu Estonije, a 20-ak minuta kasnije Ibra je svojim drugim golom udvostručio vodstvo Švedske. Bio je to Zlatanov 50. gol u dresu ove skandinavske zemlje, a s mjesta najboljeg švedskog strijelca svih vremena "skinuo" je Scena Rydella koji je svojih 49 golova postigao tokom svega 43 nastupa u dresu Švedske.

Šveđane u prvom kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2016 očekuje gostujući duel s Austrijom 8. septembra. U grupi G pored ove dvije selekcije nalaze se još Crna Gora, Lihtenštajn, Moldavija i Rusija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.