Eto'o spasio Everton, Bešić nije igrao
Foto: EPA

Evertonu bod u Krasnodaru

Eto'o spasio Everton, Bešić nije igrao

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Evertona remizirali  su na gostovanju u Krasnodaru s istoimenim domaćinom (1:1) u drugom kolu grupe H Evropske lige.

Ruski tim je je u prvom kolu osvojio bod u Lilleu, da bi večeras pred svojim navijačima također odigrao 1:1 i to protiv Evertona.

Gosti iz Liverpoola su definitivno razočarali, no iskusni Samuel Et’o je uspio u 83. minuti postići pogodak za izjednačenje i tako spasiti goste poraza.

Izmailov i Jedrzejczyk su prijetili gostima u prvom dijelu, ali je Tim Howard dobro branio. No, nemoćan je bio u 45. minuti, kada je Ari pogodio.

I u nastavku je Ari imao dobru šansu, domaći su prijetili i preko Wandersona, koji je također bio neprecizan, da bi sve to kaznio Et’o nakon ubačaja Bainesa. 

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić nije igrao u redovima gostiju iako je bio na klupi. Everton sada ima četiri boda, Krasnodar dva. U drugom susretu ove grupe igraju Wolfsburg i Lille.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa H, 2. kolo:
Krasnodar - Everton 1:1 (Ari 43/ Eto'o 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.