Eto'o: U Realu me nisu poštovali jer sam crnac

Teške optužbe na račun Kraljeva

Eto'o: U Realu me nisu poštovali jer sam crnac

Legendarni kamerunski fudbaler Samuel Eto'o iznio je teške optužbe na račun Real Madrida, u kojem je nastupao od 1997. do 2000. godine.

U tom periodu, Eto'o je za kraljevski klub odigrao samo tri utakmice, a većinu vremena proveo je na posudbama u Leganesu, Espanyolu i Mallorci, nakon čega je prešao u Barcelonu.

Kamerunac je svoj loš status u Real Madridu povezao sa problemom rasizma, rekavši da ga tamo nisu dovoljno cijenili samo zato što je tamnoput.

"Kad sam imao 16 godina i bio u mladoj ekipi, niko me nije poštovao. Brojni saigrači me nisu čak ni pozdravljali, a prema meni su se ponašali kao prema nekome ko je posljednji stigao u ekipu, iako sam dao mnogo golova", rekao je Eto'o, te dodao:

"Jedini koji su bili korektni prema meni su Capello i Galbiati. Nikada nisam želio otići iz Reala zbog toga što mi se nije sviđao taj klub. Zapravo, želio sam otići iz tog društva. Davao sam sve od sebe i nikada neću shvatiti zašto su bili tako okrutni prema meni. Jedino objašnjenje je da me nisu voljeli jer sam crnac".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko u Eto'ovoj priči ima istine teško je reći, ali je činjenica da je u posljednjih nekoliko godina u Realu nastupalo tek nekoliko tamnoputih fudbalera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi