Everton doveo rekordno pojačanje
Foto: EPA

Velike ambicije Evertona

Everton doveo rekordno pojačanje

Teme:

Ronald Koeman pojačao je Everton sa islandskim reprezentativcem Gylfijem Sigurdssonom. 

Pred sami okršaj sa Hajdukom u play-offu Evropske lige, iz Engleske je stigla vijest da je Everton u svoje redove doveo Gylfija Sigurdssona za kojeg su, kako navodi BBC, izdvojili Swanseaju cifru od 45 miliona eura.

Sigurdsson će tako, ukoliko se ubistine pisanja, postati najskuplje pojačanje Evertona u historiji kluba, s obzirom da je dosadašnji rekorder bio Romelu Lukaku kojeg su Karamele iz Chelseaja dovele za 35 miliona eura. 

Islanđanin će danas biti podvrgnut ljekarskom pregledu, nakon kojeg bi trebao potpisati višegodišnji ugovor s Evertonom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prošloj sezoni Sigurdsson je kao igrač Swanseaja u Premiershipu zabio devet golova i namjestio 13. Ranije je igrao još za Tottenham, Hoffenheim, Reading, Shrewsbury.... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi