Everton i Watford odigrali ljepoticu kola, Bešić na klupi

Ludnica na Goodisonu

Everton i Watford odigrali ljepoticu kola, Bešić na klupi

Današnja utakmica 11. kola Premier lige između Evertona i Watforda bila je u sjeni dva derbija koja su se igrala u Manchesteru i Londonu, ali se na kraju ispostavila kao ljepotica kola.

Everton je slavio sa 3:2 iako je gubio sa 2:0, a nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka. Richarlison je u 46. minuti zabio za 1:0, da bi prednost Watforda udvostručio Kabasele u 64. minuti.

Tri minute kasnije, Niasse je zabio za smanjenje rezultata na 2:1 da bi potom Calvert-Lewin pogodio za poravnanje.

U 90. minuti dosuđen je penal za Everton, a Baines je pogodio za potpuni preokret i tada se činilo da je drama završena.

Utakmica je produžena čak 12 minuta zbog jednog dugog prekida tokom regularnog dijela utakmice, a u 11. minuti nadoknade je Watford imao idealnu priliku da ipak spasi jedan bod, ali je Tom Cleverly promašio penal. Bivši fudbaler Uniteda šutirao je pored gola, a slavlje na Goodisonu je moglo započeti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je nakon serije očajnih rezultata konačno došao i do jedne pobjede i pobjegao iz opasne zone. Karamele se nalaze na 15. mjestu sa 11 bodova, a Watfordu je ovo treći uzastopni poraz i ovaj tim je sada deveti sa 15 bodova.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić danas je bio na klupi za rezervne igrače, ali nije dobijao priliku za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije