Everton izvukao bod na Etihadu, Rooney ponovo strijelac
Foto: EPA

Bešić odigrao nekoliko minuta

Everton izvukao bod na Etihadu, Rooney ponovo strijelac

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na Etihadu remizirali protiv Evertona (1:1) u meču drugog kola engleskog Premiershipa.

City je od prve minute imao incijativu na sredini terena i bio je potpuno domintantan, te je bilo jasno da će Everton svoju šansu čekati iz kontri. Domaći tim je u 24. minuti mogao do prednosti kada je De Bruyne odlično uposlio Aguera koji je izašao sam ispred Picforda, ali ostalo je 0:0.

Desetak minuta kasnije City je imao još jednu fenomenalnu šansu kada je Silva šutirao, no lopta je pogodila stativu. Svega dvije minute nakon toga Everton je kaznio City za ove promašaje, a mrežu Građana zatresao je njihov stari poznanik Wayne Rooney.

Da stvar bude gora za domaće od 44. minute igrali su s igačem manje jer je Walker u svega dvije minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton. U drugom dijelu gledali smo opsadu gola Everona. Gosti s Goodisona su se dobro branili, no nisu izdržali do kraja meča.

Osam minuta prije kraja utakmice kapitulirala je odbrana gostujuće ekipe kada je Sterling izjednačio na 1:1. Domaći su pokušali doći do potpunog preokreta, no ostalo je na kraju 1:1. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ušao je u finišu utakmice, te se konačno vratio na teren u meču Premiershipa nakon teške povrede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Manchester City - Everton 1:1


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije