Everton ne pušta Stonesa
Foto: EPA

Novac uzaludan

Everton ne pušta Stonesa

S. Bošković

Everton je odbio još jednu ponudu za stopera Johna Stonesa od Chelseaja, vrijednu 26 miliona funti

Unatoč tome što su u Chelseaju bili uvjereni da će Evertonu prihvatiti novu, poboljšanu ponudu za Stonesa, to se nije desilo. 

Prijašnja ponuda Mourinha je bila 20 miliona funti, no Martinez je to glatko odbio. Nakon toga šalju novu, poboljšanu ponudu, od 26 miliona funti no trener Evertona je i nju lako odbio.

Evidentno je da se na Goodison parku ne žele cjenkati, te da žele zadržati jednog od najperspektivnijih mladih stopera na svijetu. Ali, pitanje koliko će moći odoljevati silnim ponudama tima iz Londona?

Vjerovatno ne previše. Mourinho je Stonesa označio kao primarno pojačanje ovog ljeta, a iskustvo nas ući da on najčešće dobije što želi bez obzira na cijenu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi napomenuti da se i Manchester United povezuje sa Stonesom, ali su Plavci uvjereni da su oni ti koji su bliži dovođenju sjajnog stopera. 

John Stones je impresionirao sve u Evertonu, kada je prije dvije sezone stigao iz Barnsleya. Od tada je upisao 54 nastupa, te izborio mjesto u nacionalnom timu Engleske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.