Everton razbio Wolfsburg, Krasnodaru bod u Lilleu
Foto: EPA

Evropska liga, grupa H

Everton razbio Wolfsburg, Krasnodaru bod u Lilleu

M. Šljivak

Jedna od  najzanimljivijih grupa Evropske lige, grupa H, donijela je večeras jako dobar fudbal, a pobjedu je upisala ekipa Evertona, dok pobjednika nije bilo u duelu Lillea i Krasnodara.

Everton je s uvjerljivih 4:1 na Goodison Parku savladao njemački Wolfsburg.

Iako je Wolfsburg bio bolji rival na otvaranju susreta, domaći tim je u 15. minuti stigao do vodstva. Nakon udarca Naismitha vlastitu mrežu je pogodio Ricardo Rodriguez za prednost Evertona od 1:0. 

Do drugog gola Everton stiže u nadoknadi prvog dijela. Baines je sjajno poslužio Colemana, koji pogađa za sigurnih 2:0 na poluvremenu. 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Karamele završavaju posao. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Leighton Baines za uvjerljivo vodstvo od 3:0. 

Imao je Wolfsburg više prilika na ovom susretu, ali ih nisu koristili. Zato jeste Everton koji je u 89. minuti preko Mirallasa došao i do četvrtog gola za 4:0. Rodriguez je u nadoknadi postigao počasni gol za Wolfsburg.

Lille je dočekao ruski Krasnodar, a na kraju je susret završen bez pobjednika (1:1).

Sjajno je ruski tim odigrao ovaj meč, a već su u prvom poluvremenu pokazali da nisu uzalud stigli u Lille. Igralo su mnogo bolje od domaćih, a do zasluženog vodstva su stigli u 35. minuti kada je Laborde uz dosta sreće pogodio za 1:0. 

Lille se uozbiljio u drugom poluvremenu, a do izjednačenja su stigli u 63. minuti. Iz slobodnjaka je fantastično pogodio danski reprezentativac Simon Kjaer za izjednačenje rezultata na konačnih 1:1.

Evropska liga, grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Everton - Wolfsburg 4:1 (Rodriguez 15'ag, Coleman 45+1', Baines 47'p, Mirallas 89' /Rodriguez 90+4')
Lille - Krasnodar 1:1 (Kjaer 63' / Laborde 35')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.