Everton razočarao, Bešić nije igrao
Foto: EPA

Crystal Palace slavio na Goodisonu

Everton razočarao, Bešić nije igrao

E. Škorić
Teme:

Everton je još jednom razočarao svoje navijače, izgubivši od Crystal Palacea rezultatom 3:2 u petom kolu engleskog Premiershipa.

Everton ima sjajnu ekipu i od njih se puno očekuje ove sezone. Međutim, Everton nakon pet kola ima tek jednu pobjedu, uz dva remija i dva poraza.

Nakon 6:3 poraza od Chelseaja, na njihovom Goodisonu savladao ih je danas Crystal Palace, a naš reprezentativac Muhamed Bešić nije dobio priliku za igru.

Lukako je u devetoj minuti na ubačaj Osmana pogodio za 1:0 i očekivala se jedna rutinska pobjeda domaćih nogometaša. U 30. minuti penal za goste, Jedinak pogađa za 1:1.

U nastavku Karamele nisu pokazale puno, a gosti s dva gola dolaze do velike pobjede. Prvo je Campbell u 54. pogodio za potpuni preokret, da bi Bolasie u 69. minuti zabio za 3:1. Uspijevaju domaći da smanje preko Bainesa, koji je u 83. pogodio s bijele tačke, ali ostalo je 2:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 5. kolo:
Everton - Crystal Palace 2:3 (Lukaku 9, Baines 83/ Jedinak 30 - penal, Campbell 54, Bolasie 69) 


Everton 1-0 Crystal Palace (Goal Lukaku) by chrolloxhisoka
Everton 1 1 Crystal Palace __ Full Match... by khan-sheryar40

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.