Everton slavio bez Bešića, Sevilla savladala Villarreal

Evropa liga, osmina finala

Everton slavio bez Bešića, Sevilla savladala Villarreal

Everton je u prvom meču osmine finala Evropske lige savladao kijevski Dynamo, a konačan rezultat susreta glasio je 2:1. 

Do prvog pogotka na Goodisonu stigla je gostujuća momčad, nakon što je u 14. minuti susreta mrežu Howarda zatresao Gusev, no prednost Dynama nije mnogo trajala.

Za izjednačenje Evertona pobrinuo se Naismith u 39. minuti, a asistent kod pogotka bio je Lukaku. Da je Lukaku značajan igrač u timu iz Liverpoola ispostavilo se i u samom finišu drugog poluvremena. Belgijanac je nakon dosuđenog jedanaesterca u 82. minuti uspio nadmudriti golmana Dynama i postaviti konačnih 2:1.

Bosanskohercegovački reprezentativac Muhamed Bešić pobjedu svog tima odgledao je s klupe za rezervne igrače. 

Kada je u pitanju susret između Vilarreala i Seville, više razloga za slavlje imao je tim iz Andaluzije koji je na gostujućem terenu slavio rezultatom 3:1. 

Sevilla je golom Vitola već od prve minute imala prednost, da bi u 26. minuti vodstvo udvostručio Mbia. Iako su gosti uspjeli smanjiti prednost zahvaljujući pogotku Vietta, za konačnih 3:1 u 50. minuti pogodio je Gameiro.

Evropa liga, osmina finala:

Everton - Dynamo 2:1
Villarreal - Sevilla 1:3

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Vitolo 0:1 | Villarreal - Sevilla 12.03.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.