Everton u problemima: Teška povreda Funesa Morija

Moraju tražiti zamjenu?

Everton u problemima: Teška povreda Funesa Morija

E. Čaušević

Everton će u novu sezonu engleskog Premiershipa ući sa dosta drugačijim sastavom u odnosu na prošlu.

Klub sa Goodisona je ovog ljeta bio dosta aktivan što se tiče transfera. Everton je napustilo nekoliko igrača među kojima je i Romelu Lukaku, no engleski klub je također doveo dosta pojačanja, a nakon 13 godina u ovaj klub vratio se i Wayne Rooney.

Ipak, za Ronalda Koemana pripreme za novu sezonu baš i nisu dobro počele. Naime, povredu u jučerašnjoj pripremnoj utakmici zadobio je odbrambeni igrač Ramiro Funes Mori.

Engleski mediji prenose da će Funes Mori duži period biti van terena jer se radi o težoj povredi koljena. Navodno, Koeman će morati tražiti zamjenu za štoperskoj poziciji i prema svemu sudeći ovaj klub će ponovo biti aktivan u ljetnom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi