Everton upozorio navijače koji putuju u Hrvatsku
Foto: EPA

Utakmica visokog rizika

Everton upozorio navijače koji putuju u Hrvatsku

E. Čaušević

Fudbaleri Evertona u četvrtak igraju na gostovanju protiv Hajduka u okviru revanš utakmice play-offa Evropske lige.

Everton je u prvoj utakmici slavio sa 2:0 na Goodisonu, ali je ovaj meč obilježio prekid koji su izazvali navijači Hajduka. Torcida je napravila potpunio haos na tribinama zbog čega je glavni sudija ove utakmice bio primoran da na nekoliko minuta prekine utakmicu.

Ovaj potez navijača Hajduka je šokirao javnost u Engleskoj, ali i Evropi. U Evertonu se pribojavaju revanš utakmice koja se ovog četvrtka igra na Poljudu, a za navijače ovog kluba koji planiraju da putuju u Split izdali su posebno upozorenje.

Iz Evertona su poručili da navijači ovog kluba u Splitu ne smiju praviti nikakve probleme jer su od splitske policiji dobili obavijest da će svaki manji incident biti žestoko kažnjen. Navijačima se savjetuju da naprave svoju fan zonu, te da se pojedinci ne odvajaju od ostatka grupe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, dogovoreno je da će policija u Splitu u posebnoj pratnji ispratiti navijače engleskog kluba na utakmicu, ali i nakon nje kako bi spriječili sve eventualne sukobe sa pripadnicima Torcide.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti