Everton želi Beniteza za trenera

Koemanu se smiješi otkaz

Everton želi Beniteza za trenera

Britanski mediji prenijeli su danas da je Rafael Benitez dobio ponudu da preuzme Everton. 

Rezultati koje Everton bilježi ove sezone pod vodstvom Ronalda Koemana su ispod svih očekivanja i sve su glasnije špekulacije da je holandski trener izgubio podršku rukovodstva kluba.

Prema informacijama sa Otoka, na Goodison Parku uveliko razmišljaju o tome da dovedu novog trenera i navodno prva želja jednog od vlasnika kluba Farhada Moshirija je Rafael Benitez.

U ovom trenutku otežavajuću okolnost za Everton predstavlja to što Benitez nije bez angažmana, tačnije zaposlen je u Newcastle Unitedu, koji je spreman pustiti Španca samo uz odštetu od pet miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je u novu sezonu ušao s visokim ambicijama, Everton se nakon osam odigranih kola nalazi tek na 16. poziciji u Premier ligi. U Evropskoj ligi je, s druge strane, osvojio jedan bod u dva kola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti