Evian konačno slavio nakon deset kola

Ligue 1, 27. kolo

Evian konačno slavio nakon deset kola

Susret Eviana i Nantesa, dva tima iz donjeg dijela tabele francuske Ligeu 1, nije ponudio pretjerano zanimljiv duel, a utakmica je okončana pobjedom domaćeg sastava rezultatom 2:0

Nakon prilično neinteresantnih prvih 45 minuta u nastavku su oba tima pružila nešto kvalitetniju partiju.

Detalj koji je prelomio utakmicu desio se u 62. minuti kada je Barbosa na pravi način iskoristio asistenciju Sorlina i svoj tim doveo u vodstvo od 1:0. Zlata vrijedna tri boda za Evian u borbi za opstanak svojim pogotkom ovjerio je Wass u 77. minuti utakmice.

Ekipi Eviana ovo je bila prva pobjeda u posljednjih jedanaest kola francuskog šampionata, ali veoma značajna. Domaćem sastavu ovaj trijumf bio je itekako značaj obzirom da sada imaju 27 bodova, pet bodova više u odnosu 17. plasirani Valenciennes. Nantes je ostao 14. sa 31 osvojenim bodom u dosadašnjem toku fudbalskog prvenstva Francuske.

Ligue 1, 27. kolo:
Evian TG – Nantes 2:0 (Barbosa 62, Wass 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.