Evra se vratio u reprezentaciju Francuske

Naknadno dobio poziv

Evra se vratio u reprezentaciju Francuske

E. Čaušević

Fudbaler Juventusa, Patrice Evra, naknadno je dobio poziv u nacionalni tim Francuske za mečeve kvalifikacija za SP.

Evra prvobitno nije bio na spisku Didiera Dechampsa, ali je selektor Francuske bio primoran da pozove igrača Juventusa nakon problema sa povrijeđenim igračima. Dolazak na okupljanje reprezentacije otkazao je Laycin Kurzawa, a Deschamps se odlučio da umjesto njega pozove Evru.

Francuska svoj meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra u petak protiv selekcije Švedske, a nekoliko dana nakon toga ovaj tim će igrati prijateljsku utakmici protiv Obale Slonovače.

Mediji u Francuskoj nisu očekivali da Evra dobije poziv u nacionalni tim jer smatraju da je vrijeme za mlađe igrače. Očekivalo se da 22-godišnj igrač Monaca, Benjamin Mendy, dobije poziv, ali se selektor Francuske na kraju odlučio za Evru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi