Evropska liga: Bh. fudbaleri se nisu naigrali
Foto: EPA

Rapid slavio u Minsku, remi PAOK-a i Borussije

Evropska liga: Bh. fudbaleri se nisu naigrali

Rapid iz Beča je u 2. kolu grupe faze Evropske lige savladao u Minsku domaći Dinamo, a neriješeno su na Toumba stadionu odigrali PAOK i Borussia Dortmund. 

Prvo poluvrijeme koje nije ponudilo nešto posebno okončano je rezultatom 0:0, a drugi dio igre bolje su otvorili gosti iz Beča. U devetoj minuti nastavka vodstvo Rapidu donio je Hofmann, a to je ujedno bio jedini i ujedno posljednji pogodak na utakmici.

Bh. reprezentativac Srđan Grahovac je odigrao cijeli susret za Rapid. 

Midtjylland je na gostujućem terenu savladao Club Brugge sa 3:1. Strijelac vodećeg gola za danski tim bio je Sisto u 51. minuti, da bi u nastavku Onuachu i Novak povisili na 3:0. Konačan rezultat postavio je Meunier 79. minuti. 

Do trijumfa je stigao je i Villarreal, savladavši na El Madrigalu Viktoriju iz Plzena rezultatom 1:0, a za jedini gol na utakmici pobrinuo se Baptistao u devetoj minuti nastavka. Mahmutović je šansu za igru dobio u 75. minuti.

Liverpool je podijelio bodove sa Sionom (1:1), a identičnim rezultatom okončani su i dueli između PAOK-a i Dortmunda, te Moldea i Ajaxa.

Naš Ermin Zec je sa svojom Gabalom poražen na gostovanju kod Krasnodara rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 8. minuti preko Wandersona, a za izjednačenje u 51. minuti pogodio je Dodo. Do kraja utakmice Krasnodar je uspio ponovo doći u vodstvo, a pogodak vrijedan pobjede bio je djelo Smolova. 

Zec je u igru ušao u 75. minuti, dok je Stojan Vranješ sa klupe za rezervne igrače odgledao poraz Legije od Napolija (0:2). Za pobjedu tima iz Napulja pogađali su Martens i Higuain. 

Marseille je u finišu utakmice poražen od Libereca s minimalnih 1:0, dok je duel između Kazana i Bordeauxa okončan bez golova. 

Evropska liga, 2. kolo: 

Braga- Groningen 1:0 (Hassan 5')
Celtic - Fenerbahce 2:2 (Friffiths 28', Commons 32' / Fernandao 43', 48')
Club Brugge - Midtjylland 1:3 (Meunier 79' / Sisto 51', Onuachu 67', Novak 74')
Dinamo Minsk - Rapid 0:1 (Hofmann 54')
Kazan - Bordeaux 0:0
Krasnodar - Gabala 2:1 (Wanderson 8', Smolov 84' / Dodo 51')
Legia - Napoli 0:2 (Martens 53', Higuain 84')
Liverpool - Sion 1:1 (Lallana 4' / Assifuah 18')
Marseille - Liberec 0:1 (Coufal 84')
Molde - Ajax (Hestad 8' / Fischer 19')
PAOK - Dortmund (Mak 34' / Castro 72')
Villarreal - Plzen 1:0 (Baptistao 54') 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.