Evropska liga: Ibričić strijelac za Domžale

Dalje prošli Muharemović, Kerla...

Evropska liga: Ibričić strijelac za Domžale

Nekoliko bh. internacionalaca danas je sa svojim klubovima ostvarilo plasman u drugo pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu. 

Senijad Ibričić je sa ekipom Domžala slavio u Estoniji kod Flore rezultatom 3:2, što je bilo dovoljno za plasman dalje, a jedan od golova bio je djelo upravo ovog nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine. 

Pri rezultatu 2:1 za Floru, Ibričić je sa bijele tačke u 86. minuti pogodio za izjednačenje, da bi potom u posljednjoj minuti utakmice Jure Balkovec preokrenuo rezultat za pobjedu Domžala. 

Prolaz dalje je ostvario i Veldin Muharemović sa Folom iz Luksemburga koja je izbacila moldavski Milsami. Revanš susret odigran u Moldaviji završio je rezultatom 1:1, ali Fola ide dalje zahvaljujući pobjedi iz prve utakmice (2:1). 

Uspješan je bio također i Semir Kerla. Doskorašnji fudbaler Željezničara je sa Sudovom ukupnim rezultatom 2:1 slavio prolaz protiv bjeloruskog Soligorska.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, kvalifikacije: 

Flora - Domžale 2:3
Pelister - Lech 0:3
Sudova - Soligorsk 2:1
Tirana - M. Tel Aviv 0:3
Jelgava - Ferencvaroš 0:1
Rabotnički - Tre Penne 6:0
Atlantas - K. Almaty 1:2
Gandzasar - Mladost Podgorica 0:3
HJK - Connah's 3:0
Trakai - St. Johnstone 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije