FA donio odluku oko prljavog poteza Romelua Lukakua
Foto: EPA

Belgijanac neće biti kažnjen

FA donio odluku oko prljavog poteza Romelua Lukakua

E. Čaušević

Proteklog vikenda odigran je veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda na kojem nije bilo golova.

Redsi i Crveni đavoli znali su odigrati spektakularne mečeve, ali je to izostalo ovaj put. Navijači na Anfieldu su mogli vidjeti nekoliko dobrih prilika i to je sve, jer se borba uglavnom vodila na sredini terena. U centru pažnje nakon utakmice bio je napadač gostiju Romelu Lukaku.

Naime, belgijski reprezentativac je u finišu prvog poluvremena nagazio Dejana Lovrena i nije čak dobio ni žuti karton. Glavni sudja meča bio je Martin Atkinson koji očigledno nije vidio potez napadača Manchester Uniteda.

Nakon meča pokrenuta je incijativa od strane Liverpoola da se Belgijanac kazni za ovaj potez. Redsi su zatražili istragu protiv Lukakua i čak deset utakmica suspenzije jer je namjerno nagazio hrvatskog detanzivca. No, odluka FA neće obradovati Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, FA je odlučio da neće pokrenuti istragu protiv Lukakua uprkos protestima sa Anfielda. Čelni ljudi ove organizacije vjeruju da Belgijanac nije imao namjeru da nagazi Lovrena, te da nema nikakve osnove da on bude kažnjen zbog toga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi