FA izrekao kaznu Maneu, Liverpool odmah najavio žalbu

Zbog crvenog kartona

FA izrekao kaznu Maneu, Liverpool odmah najavio žalbu

Brzonogi fudbaler Liverpoola Sadio Mane bio je u centru pažnje na subotnjoj utakmici koju su Redsi igrali na Etihadu protiv Manchester Cityja.

Mane se ovoga puta nije istakao pogotkom ili asistencijom, već jednim krvničkim startom nad golmanom Cityja Edersonom, zbog kojeg je dobio direktan crveni karton u 37. minuti utakmice.

Engleski savez (FA) je brzo reagovao po pitanju Manea, kojem je već spremna kazna od tri utakmice suspenzije. Iako to još uvijek nije zvanično izrečeno, u Liverpoolu su svjesni da su 99% šanse da se desi baš takav epilog i na Anfieldu su već najavili žalbu.

Liverpool je stao u zaštitu svog fudbalera koji je već izjavio da nije namjerno faulirao Edersona, uprkos tome što je sve izgledalo zaista užasno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko FA ostane pri svojoj odluci i kazni Manea sa tri utakmice neigranja, Senegalac će propustiti dva ligaška susreta (Burnley i Leicester) i jedan meč Carabao Cupa.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije