FA žestoko kaznio Mousu Dembelea

Dobio šest utakmica suspenzije

FA žestoko kaznio Mousu Dembelea

Fudbaleri Tottenhama izgubili su sve šanse za titulom prvaka Engleske nakon što su u ponedjeljak osvojili samo bod na gostovanju kod Chelseaja.

Igrači ovog kluba bili su veoma nervozni nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a najmanje se uspio kontrolisati Belgijanac Mousa Dembele.

On je ubo prstom u oko napadača Chelseaja Diega Costu što glavni sudac nije vidio, ali je FA pregledanjem snimke poslije meča odlučio da kazni Belgijanca sa šest mečeva suspenzije.

Engleski mediji pišu da je Dembele ovom kaznom čak i dobro prošao jer mu je prijetila i kazna od deset mečeva neigranja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je sigurno novi težak udrac za Pijetlove jer je zbog slične situacije Dele Alli već suspendovan do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi