Fabio Cannavaro dobio otkaz u Kini

U Tianjinu nisu bili zadovoljni

Fabio Cannavaro dobio otkaz u Kini

Legendarni Italijan Fabio Cannavaro od danas više nije trener kineskog Tianjin Quanjiana, koji mu je uručio otkaz.

Vlasnici Tianjina nisu bili zadovoljni sezonom u kineskoj Superligi koju je njihov klub završio na trećem mjestu i odlučili su završiti saradnju sa Cannavarom, koji je klub preuzeo na ljeto 2016. godine.

Cannavaro je Tianjin prvo vodio u drugoj ligi i brzo je izborio plasman u elitu, gdje je završio na trećem mjestu sa deset bodova zaostatka za prvakom Guangzhouom Evergrandeom i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Špekuliše se da će upravo Guangzhou biti naredna Cannavarova stanica, pošto bi italijanski stručnjak na klupi najboljeg kineskog kluba mogao naslijediti Luisa Felipea Scolarija.

Fabio Cannavaro je putem svog Twittera napisao i oproštajnu poruku u kojoj je naveo da će mu Tianjin i navijači tog kluba zauvijek ostati u srcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi