Fabregas: Real i Barcelona su najveći favoriti Lige prvaka

Španski veznjak cijeni i Bayern

Fabregas: Real i Barcelona su najveći favoriti Lige prvaka

A. Beganović

Španski vezni fudbaler Chelseaja, Cesc Fabregas, smatra da su Barcelona i Real Madrid favoriti za osvajanje Lige prvaka.

Iako su odigrana tek dva kola grupne faze Lige prvaka, Fabregas je istakao da najveće šanse za osvajanje trofeja imaju Real i Barcelona.

"Prije četiri ili pet godina u samoj završnici je bilo najviše engleskih klubova. Sada je situacija drugačija, a najbolje igrače okupili su Real i Barcelona, dok je recimo Bayernova prednost zimska pauza. Dakle, po mom mišljenju Real i Barcelona su najveći favoriti za osvajnje Lige prvaka, dok je iza njih Bayern", izjavio je Fabregas.

Španski veznjak se osvrnuo i na igre Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne igramo dobro i moramo što prije uhvatiti pravu formu. Jose Mourinho je najbolji trener i najistaknutija ličnost u historiji Chelseaja. Pomogao mi je u teškim trrenucima moje karijere. Mourinho se mnogo razlikuje od onoga što vidite na  TV ekranima. Znam to iz vlastitog iskustva", zaključio je Fabregas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.