Fajić i Viole remizirali u hladnom Kazanju

Europa liga

Fajić i Viole remizirali u hladnom Kazanju

Tri ruska predstavnika u Europa ligi svoje mečeve igrala su od 18 sati. Anzhi je na svom terenu remizirao sa Sheriffom iz Tiraspola odigravši  1:1. Gosti iz Moldavije poveli su u 52. minuti golom Isle, a šest minuta kasnije za izjednačenje je pogodio Epureanu, što je i bio konačan ishod ovoga susreta.

Uprkos remiju u okviru 5. kola grupe K, Anzhi je osigurao plasman u narednu fazu ovoga takmičenja.

Rubin iz Kazanja je večeras sve do samog finiša imao vodstvo od 1:0 nad Mariborom. Ruski predstavnik je dvije minute prije kraja prvog poluvremena stigao do vodstva sjajnim golom Natcha. 

Od prve minute u sastavu Viola našao se i bh. internacionalac Nusmir Fajić. Bh. napadač je u 51. minuti bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac glavom otišao pored Rubinovog gola. Nagrada za dobru igru Viola stigla je u 88. minuti kada je za izjednačenje na 1:1 pogodio Mezga.

Ljubičasti su ovim remijem zadržali kakve-takve šanse sa plasman na drugu poziciju, a mnogo toga će ovisiti o drugoj utakmici iz grupe D iz kojeg šampionu Slovenije odgovora ili remi ili pobjeda Zultea.

Treći ruski predstavnik Kuban koji se takmiči u Europa ligi u okviru 5. kola grupe D slavio je sa 4:0 protiv švicarskog St. Gallena. Domaći fudbaleri već su u 3. minuti susreta stigli do vodstva kada je Melgarejo pogodio mrežu gostiju za 1:0. U 54. Ignatyev je povisio na 2:0 za Kuban. Na 3:0 u 71. minuti svojim drugim golom na ovome susretu povisio je Melgarejo, da bi za konačnih 4:0 u posljednjoj minuti pogodio Kabore.

Grupa A
Kuban – St. Gallen 4:0 (Melgarejo 3, 72, Ignatyev 54, Kabore 90)

Grupa K
Anzhi – Sheriff Tiraspol 1:1 (Epureanu 58 / Isla 52)

Grupa D
Rubin – Maribor 1:1 (Natcho 43 / Mezga 88)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.