Falcao donio Monacu prvu pobjedu u sezoni
Foto: EPA

Monaco slavio

Falcao donio Monacu prvu pobjedu u sezoni

M. Šljivak

Stade de la Beaujoire bio je domaćin susreta trećeg kola francuske Ligue 1 između domaćeg Nantesa i Monaca, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:0 pogotkom kolumbijskog napadača Radamela Falcaa.

nekoliko jako dobrih prilika, te jedini gol na ovom susretu.

Ipak, priliku za vodstvo su imali prvo domaći igrači. Dosuđen je penal za Nantes, a Serge Gakpe ovu šansu nije iskoristio, te je propala velika prilika. 

Kazna za promašaj je stigla u 45. minuti susreta. Kurzawa je poslao sjajnu loptu za Radamela Falcaa, koji pogađa za vodstvo Monaca od 1:0.

Drugo poluvrijeme je također donijelo nekoliko prilika na obje strane. Ipak, i pored svega rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:0 za Monaco.

Kneževima je ovo prva pobjeda u novoj sezoni Ligue 1...

Ligue 1, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes - Monaco 0:1 (Falcao 45')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije