Falcao: Želio sam završiti karijeru
Foto: EPA

Kolumbijac otvorio dušu

Falcao: Želio sam završiti karijeru

M. Šljivak

Kolumbijski napadač Radamel Falcao ove sezone je ponovo onaj stari.

Nakon propalih sezona u Manchester Unitedu i Chelseaju, Falcao se vratio u Monaco, gdje ove sezone igra zaista fantastično.

Karijera je Falcau pošla nizbrdo nakon teške povrede u januaru 2014. godine. Pokidao je Kolumbijac ligamente lijevog koljena, te je morao na višemjesečnu pauzu, zbog koje je propustio i Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Priznao je kako je nakon te povrede razmišljao o završetku karijere.

"Osjećao sam se užasno nakon operacije. Čak sam razmišljao i da završim karijeru. Ipak, uspio sam prebroditi psihičku krizu i uspio sam nastaviti dalje", rekao je 31-godišnji napadač.

Ove sezone Falcao igra sjajno. Ukupno je nastupio u 27 utakmica za Monaco, a postigao je 21 pogodak.

Sigurno je da na ovoj cifru neće završiti i da će do kraja sezona ona biti znantno podebljana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi