"Falcau su vrata našeg kluba uvijek širom otvorena"

Sve zavisi od Kolumbijca

"Falcau su vrata našeg kluba uvijek širom otvorena"

Kolumbijski napadač Radamel Falcao će ovog ljeta definitivno promijeniti sredinu.

Fudbaler Monaca trenutno boravi na posudbi u Chelseaju, gdje se nije snašao i naigrao, baš kao što je to bio slučaj i na prethodnoj pozajmici u Manchester Unitedu.

Ipak, interesa za bivšeg napadača Atletico Madrida nikada ne manjka, pa se tako u utrku za njegovo dovođenje uključio i River Plate, u kojem je Falcao stekao igračku afirmaciju.

"Prije šest mjeseci sam kontaktirao Falcaa i ponudio mu da se vrati u River. Tada mi je rekao da želi ostati u Evropi, što je i logično. Igra u velikom klubu i zarađuje ogroman novac, ali ako želi da dođe, vrata su mu širom otvorena. Povratak zavisi od njega, a ja bih zaista volio da ga ponovo vidim u našem dresu", rekao je predsjednik Rivera Rodolfo D'Onofrio.

Tridesetogodišnji Falcao je na Monumentalu igrao od 2005. do 2009. godine, nakon čega je prešao u Porto i započeo svoju karijeru u Evropi.

Osim River Platea, za Falcaa se interesuju i pojedini klubovi iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi