Fanatični navijači Konyaspora 'upropastili' UEFA-inu anketu

Glasali za svog golmana

Fanatični navijači Konyaspora 'upropastili' UEFA-inu anketu

Turski Konyaspor ove sezone prvi put igra u Evropi, a u svom debitantskom meču je kod kuće poražen od Šahtara s minimalnih 1:0.

Tim naših fudbalera Bajića, Hadžiahmetovića i Miloševića je gol primio iz ofsajda, ali je Šahtar zasluženo slavio jer je tokom svih 90 minuta bio dominantan. Zapravo je najzaslužniji za minimalan poraz golman domaćeg tima Serkan Kirintili koji je briljirao među stativama.

Upravo je Kirintili proglašen za igrača kola u Evropskoj ligi ali pitanje je koliko je to zasluženo. U konkurenciji osam fudbalera, golman Konyaspora je dobio 43% glasova posjetilaca UEFA-ine zvanične stranice. Navijači Konyaspora su napravili opštu mobilizaciju na društvenim mrežama i podržali svog golmana, te tako na neki način i upropastili anketu.

Zanimljivo je istaći i da se Kirintili ne nalazi u timu kola koji je sastavila UEFA. Prema njemu, najbolji golman kola je Steele iz Panathinaikosa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Akcija navijača Konyaspora je uveliko podsjetila na one kakve su znali praviti Bosanci i Hercegovci, koji su više puta 'gurali' naše sportiste do ubjedljivih pobjeda na sličnim anketama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi