Fantastičan gol Salihovića na debiju, a onda povreda i poraz

Sreća, peh i poraz

Fantastičan gol Salihovića na debiju, a onda povreda i poraz

Sejad Salihović nije dugo čekao na prvijenac u dresu svog novog kluba Guizhou Renhea. Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, kojeg nije bilo na poslednjem spisku selektora Mehmeda Baždarevića, nije mogao zamisliti bolji debi nakon što je u 9. minuti utakmice s  gotovo 30 metara iz slobodnog udarca zabio sjajan pogodak.

Lopta se nakon silovitog udarca Salihovića od prečke odbila u gol. Pala je iza gol linije, izašla iz gola, ali je sudija pokazao na centar i nije pogriješio.

Ipak, svoj debi osim po prekrasnom golu Salihović će pamtiti i po porazu, ali i po povredi iz 58. minute zbog koje je zamijenjen četiri minute kasnije, da bi njegov tim u 70. minuti primio pogodak za poraz od 2:1.

Salihović je u jednom duelu s protivničkim igrač dobio nezgodan udarac u desno koljeno, nakon čega je ostao ležati. Pogledajte kako je to izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.