Fantastična i hrabra igra Širokog za remi u Aberdeenu

Tim s Pecare odigrao odličan meč

Fantastična i hrabra igra Širokog za remi u Aberdeenu

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog remizirali su na gostovanju kod Aberdeena (1:1) u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

Fantastičan i otvoren meč viđen je u Škotskoj, a na kraju je Široki došao do dosta dobrog rezultata pred revanš.

Široki je s malo straha ušao u ovaj meč i to ih je koštalo u 17. minuti meča. Dugu loptu golmana Joea Lewisa pokupio je Ryan Christie, te je pogodio mrežu Bilobrka za prednost domaćih od 1:0.

Nakon primljenog gola Široki se probudio. Imali su zatim odličnu šansu preko Begonje, ali je šut fudbalera tima s Pecare završio pored gola.

Aberdeen je potom  imao pokkušaje preko McLeana, čiji šut odlazi preko gola, da bi zatim Mackay-Steven prošao pored Bilobrka, ali je iz teške pozicije pogodio samo spoljni dio mreže.

U finišu prvog dijela velika šansa za Široki. Luka Menalo je šutirao glavom s nekoliko metara, ali je bio neprecizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme otvorio je Ivan Krstanović dobrom šansom, a zatim su golu Lewisa prijetili Čabraja i Lončar. Uzvratio je kod domaćih Logan, ali je Bilobrk sjajno odbranio njegov udarac.

Do zasluženog izjednačenja Široki dolazi u 69. minuti. Menalo je uposlio Stipu Markovića, koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Domaći su potom preuzeli kontrolu nad utakmicom. Maynard je imao dobar pokušaj u 70. minuti, ali je njegov udarac otišao pored gola. Isti igrač osam minuta kasnije pokušava, ponovo neprecizno.

U preostalih 20 minuta nekoliko pokušaja na obje strane. Domaći tim je imao više loptu u posjedu, ali do kraja nisu došli do pobjedničko gola i Široki je odličnom i hrabrom igrom došao do velikog rezultata.

Revanš meč se igra za sedam dana  na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Aberdeen -  Široki 1:1

Aberdeen: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Reynolds, McLean, Rooney, Mackay-Steven, Tansey, Christie.

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi