Fantastična utakmica u Kini sa devet golova i dva hat-tricka

Spektakl na meču Shandong - Hebei

Fantastična utakmica u Kini sa devet golova i dva hat-tricka

E. Čaušević

Fudbaleri Shandong Lunenga danas su na domaćem terenu savladlai Hebei sa 5:4 u okviru 30. kola kineske Superlige.

Ljubitelji kineskog fudbala danas su mogli da gledaju spektakularnu utakmicu sa čak devet golova, te dva hat-tricka. Domaći su poveli preko Junmina u 15. minuti, a na 2:0 povisio se Cisse u finišu prvog dijela. No, ono što nam je donijelo drugo poluvrijeme sigurno niko nije očekivao.

Na samom otvaranju Hebei je uspio da poravna na 2:2 kada je Ezequiel Lavezzi sa dva gola vratio stvari na početak. Ali, onda je zablistao i nekadašnji reprezentativac Brazila, Diego Tardelli, koji je u 59. minuti pogodio za 3:2. Ipak, samo desetak minuta kasnije na 3:3 je poravnao Dong.

Drama se tu nije zaustavila jer je Shandong dok je krenuo s centra poveo sa 4:3, a svoj drugi gol na meču dao je Tardelli. Iako su mnogi vjerovali da je tu kraj ovog meča grdno su se prevarili jer smo u sudijskog nadoknadi gledali još veću dramu.

Naime, prvo je u 93. minuti sudija svirao penal za goste, a odgovornost je preuzeo Lavezzi koji je poravnao na 4:4 i upisao hat-trick. No, dvije minute kasnije odužio mu se Tardelli. Brazilac je također bio precizan sa bijele tačke za konačnih 5:4 u ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije