Fantastični Alcacer odveo Valenciju u polufinale

Poznat i posljednji polufinalista Evropske lige

Fantastični Alcacer odveo Valenciju u polufinale

Valencija je večeras na svom terenu u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige dočekala Basel. Šišmiši su nakon produžetka izborili plasman u polufinale, a slavili su sa 5:0. 

U prvom susretu igranom prije sedam dana, Basel je pred praznim tribinama St. Jakob Parka slavio rezultatom 3:0. 

Sve do 38. minute susreta mreže su mirovale, a onda su Šišmiši slomili otpor protivnika. Joao Pereira je centrirao, a Paco Alcacer je primio loptu u šesnaestercu gostiju i matirao Sommera. Samo četiri minute kasnije nova radost za navijače Valencije. Ovaj put u ulozi asistenta je Federico Cartabija, a mrežu Švicaraca trese Eduardo Vargas. Domaćin je na odmor otišao sa dva gola prednosti.

Valencija se u potpunosti vratila u 70. minuti susreta i tako izjednačila ukupan rezultat na 3:3. Ovaj put Eduardo Vargas je u ulozi asistenta, a mrežu Basela drugi put trese Paco Alcacer. Ostalo je do kraja regularnih 90 minuta susreta 3:0 za Šišmiše, pa se pobjednik morao odlučiti u produžetku. 

Već nakon 11 minuta igre u produžetku Basel je ostao sa deset igrača. Direktan crveni karton dobio je Marcelo Diaz. Samo četiri minute kasnije još jedan igrač Basela je isključen. Gaston Sauro je prvi žuti karton dobio u 104. minuti, a samo jednu minutu kasnije požutio je i drugi put. 

Nije Valenciji trebalo puno vremena da iskoristi terensku nadmoć. Svoj hat-trick u 113. minuti susreta ovjerio je Paco Alcacer. Do kraja susreta Valencija je postigla i peti gol, a strijelac je bio Bernat. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.