Favoriti pretežno opravdali očekivanja i plasirali se dalje

Iznenadio jedino Torino

Favoriti pretežno opravdali očekivanja i plasirali se dalje

U terminu od 21:05 odigrano je preostalih sedam utakmica šesnaestine finala Evropske lige, a plasmane dalje su više-manje izborile ekipe od kojih se to uoči ovih utakmica i očekivalo.

Najviše golova viđeno je u Bilbau, gdje je domaći Athletic poražen od Torina rezultatom 3:2. Nakon 2:2 iz prvog susreta, i revanš u Španiji donio je vrlo efikasan meč i reklo bi se da je Torino večeras napravio jedino iznenađenje.

Quagliarella je u 16. minuti doveo Torino u vodstvo da bi u 44. izjednačio Iraola. Maxi Lopez je u trećoj minuti nadoknade prvog dijela pogodio za novo vodstvo Torina, da bi u nastavku De Marcos rezultatski vratio utakmicu na početak. Gol za pobjedu i plasman dalje psotigao je Darmian u 68. minuti.

Everton je kod kuće sa 3:1 slavio protiv Young Boysa, koje je tim sa Goodisona izbacio ukupnim rezultatom 7-2. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu, a pogađali su dva puta Lukaku i jednom Mirallas, dok je jedini gol za goste postigao Sanogo već na otvaranju susreta. Muhamed Bešić je u igru ušao u 61. minuti umjesto McCarthyja.

Olympiakos je kod kuće trebao pobjedu od tri gola razlike da se plasira dalje a počeo je sjajno. Mitroglou je u 14. minuti pogodio za 1:0. Gosti su u 22. poravnali preko Fedeckyjja, a kraj svim nadanjima domaćih označio je Milivojević koji je u 52. minuti zaradio isključenje. Golova nije bilo do nadoknade, kada je prvo Dominguez iz penala pogodio za 2:1 da bi konačnih 2:2 u drugoj minuti nadoknade postavio Kalinić.

Napoli je kod kuće golom De Guzmana iz 19. minute minimalno savladao Trabzonspor, a Club Brugge je na također na svom terenu ponovo bio ubjedljiv protiv Aalborga protiv kojeg je slavio sa 3:0 (6-1 ukupno). Jedini meč bez golova odigran je u Lisabonu gdje su se sastali Sporting i Wolfsburg. Na kraju se raduju Nijemci kojim je pobjeda od 2:0 na domaćem terenu donijela plasman dalje.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ath. Bilbao - Torino 2:3
Club Brugge - Aalborg 3:0
Everton - Young Boys 3:1
Napoli - Trabzonspor 1:0
Olympiakos - Dnipro 2:2
Sporting - Wolfsburg 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.