Favre: Hrgota je nevjerovatan potencijal

Trener Borussije

Favre: Hrgota je nevjerovatan potencijal

Za razliku od Sarajeva koje je u svom posljednjem susretu remiziralo pred domaćom publikom, odigravši 1:1 sa Veležom u 3. kolu BH Telecom Premijer lige, ekipa Borussije M'gladbach je slavila u prvom kolu DFB Pokala sa 3:1 na gostovanju kod Homburga.

Prvo ime tog susreta dio je napadač Branimir Hrgota. Fudbaler koji je rođen u Zenici, a koji nastupa za Švedsku bio je autor dva pogotka za ekipu Luciena Favrea.

"Našao se u dvije situacije koje je hladno pretvorio u golove. On je nevjerovatan potencijal, ali isto tako ima još mnogo da nauči. Na kraju krajeva tek mu je 21 godina", rekao je Favre. 

U odsustvu Maxa Krusea, koji ima problema sa bubrezima, Hrgota će najvjerovanije predvoditi napad Borussije u prvom meču play-off runde protiv Sarajeva. Ipak, uprkos utakmici protiv bordo tima u redovima Borussije razmišljaju već i o početku nove sezone Bundeslige

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mi moramo misliti i na utakmicu koja nas očekuje u nedjelju protiv VfB Stuttgarta", istakao je strateg Borussije.

Upravo će Favre i Hrgota prisustvovati današnjoj zvaničnoj press-konferenciji Borussije M'gladbach koja je planirana za 18:30 u prostorijama Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović - Hase".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.