Trener Borussije uoči Sarajeva

Favre: Sarajevo je tehnički jako dobra ekipa

Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru Play Offa Evropske lige odmjeriti snage sa njemačkim predstavnikom, Borussijom Mönchengladbach. 

Njemački tim danas je stigao u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, a večeras je na našem najvećem stadionu održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio šef stručnog štaba ekipe iz Mönchengladbacha, Lucien Favre. 

"Posmatrao sam ekipu Sarajeva više puta, svi misle da mi moramo proći zato što dolazimo iz Njemačke. Igramo protiv jedne tehnički dobre ekipe. Mainz je ispao od šestoplasirane ekipe u Grčkoj, a Sarajevo je izbacilo treću ekipu grčke lige," rekao je Favre i dodao: 

"Možda ću promijeniti ekipu u odnosu na onu koja je igrala sa Homburgom, to ću tek sutra odlučiti. Kruse i Kramer neće igrati sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase," rekao je Favre i nastavio: 

"Moramo dobro odgovoriti na pressing Sarajeva. Gledao sam utakmicu sa Veležom, igrali su visok pressing i moramo odgovoriti adekvatno na njihov način igre. Znam da su navijači jako bučni. Kući igramo pred 54.000 gledalaca u Dortmundu pred 80.000 gledalaca i znamo da se moramo skoncentrisati i dobro pripremiti," kaže Favre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.