FCSB ubjedljiv protiv Plzena, pobjeda Hapoel Ber Sheeve
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa G

FCSB ubjedljiv protiv Plzena, pobjeda Hapoel Ber Sheeve

Rumunski FCSB je u prvom kolu grupe H slavio ubjedljivu pobjedu nad Viktorijom Plzen rezultatom 3:0.

Iako je i Plzen imao svoje prilike, Rumuni su svoje iskoristili i na kraju došli do velika tri boda u prvoj utakmici grupne faze Lige Evrope.

FCSB je stigao do vodstva u 21. minuti preko Budescua koji je pogodio s bijele tačke. Isti igrač je ponovo pogodio u 44. minuti, pa se na odmor otišlo pri vodstvu domaćina od 2:0.

Pobjedu rumunkse ekipe je potvrdio Alibec. Ovaj fudbaler je oštro izveo slobodan udarac koji je neko od gostujućih igrača skrenuo i na taj način prevario svog golmana za konačnih 3:0.


I Hapoel Ber Sheeva je stigao do prve pobjede u grupnoj fazi Lige Evrope. Izraelski predstavnik je slavio nad švicarskim Luganom rezultatom 2:1.

Domaći Hapel Ber Sheeva je do prednosti stigao već u drugoj minuti susreta preko Einbindera, a u 11. je Pekhart mogao udvostručiti prednost svoje ekipe.

Ipak, njegov udarac s bijele tačke je odlično odbranio golman Lugana.

Domaćini su, ipak, stigli do 2:0 u 59. minuti, ovaj put siguran izvođač najstrožije kazne je bio Tzedek.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj igrač je, međutim, "poništio" svoj gol iz 59. minute osam minuta kasnije kada je zatresao sopstvenu mrežu i postavio konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi