Fejzić ponovo poražen, Furth doživio debakl od FSV-a

11. kolo 2. Bundeslige

Fejzić ponovo poražen, Furth doživio debakl od FSV-a

Odigrane su tri utakmice 11. kola popularne "Cvajte". Najviše je profitirala ekipa Leipziga koja je domaćom pobjedom protiv Bochuma došla na treće mjesto, dok su poraze zabilježili Aalen i Furth.

Jasmin Fejzić branio je svih devedeset minuta za svoj Aalen koji je pretrpio još jedan poraz. Ovoga puta uspješniji je bio tim Union Berlina, koji je nakon preokreta ostvario gostujuću pobjedu protiv tima našeg reprezentativca. Hainault je doveo domaće u prednost u 39. minuti da bi u drugom poluvremenu Leistner i Brandy golovima u 62. i 70. minuti donijeli Union Berlinu preokret i nova tri boda.

Najveće iznenađenje priredio je FSV Frankfurt koji je kao gost favoriziranom Furthu priredio pravu blamažu. Rezultat je glasio 5:2 za FSV, a briljirao je Grifo koji je postigao hat-trick. 

Ekipa Red Bull Leipziga rutinski je na svom terenu savladala ekipu Bochuma. Već u ranoj fazi susreta domaći su stekli prednost i to autogolom Holthausa u 6. minuti. Konačni rezultat u 33. minuti utakmice postavlja Frahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 11. kolo

RB Leipzig - Bochum 2:0
Furth - FSV Frankfurt 2:5
Aalen - Union Berlin 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.