Felipe Melo: Ne vidim Icardija kao kapitena Intera
Foto: EPA

Iskusni Brazilac o dojučerašnjem saigraču

Felipe Melo: Ne vidim Icardija kao kapitena Intera

Dojučerašnji fudbaler Intera Felipe Melo smatra da je ovaj milanski klub napravio veliku grešku kada je za kapitena ekipe postavio Maura Icardija.

Icardi je kapitensku traku preuzeo od Ranocchije, ali je od tada njegova odlična igra ostala u sjenci nekoliko kontroverznih momenata.

Navijači u Italiji, ali i Argentini su i dalje podijeljeni kada je u pitanju Icardi, ponajviše zbog njegovog braka sa Wandom Narom bivšom suprugom njegovog nekadašnjeg saigrača Maxija Lopeza.

Felipe Melo je iz Intera otišao u janurau ove godine na posudbu u brazilski Palmeiras, a nakon što mu je  ovog mjeseca istekao ugovor sa Interom on je i zvanično postao igrač Palmeirasa. A iskusni Melo je mišljenja da je Icardi pogrešna osoba kada je predvođenje ekipe u pitanju.

"On je i dalje veoma mlad i mora rasti kao osoba", izjavio je Melo za FCInterNews, te nastavio:

"Ako on ne postigne pogodak, Inter ne pobjeđuje, to je očigledno, ali kapitenska traka je sasvim druga stvar. Mislim da je to previše za njega:"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kapiten mora imati poštovajna i prema protivnicima. To je neko ko bi vas, kada ga gledate i slušate, trebao impresionirati."

"Previše je stvari u njegovoj prošlosti. Ne vidim ga kao pravog kapitena. Možda za par godina, zato što je šampion, ali barem za sada ne bi trebao nositi traku", dodao je na kraju iskusni Melo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi