Fellaini van terena do kraja sezone?
Foto: EPA

Belgijanac se povrijedio protiv Bosne i Hercegovine

Fellaini van terena do kraja sezone?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras ugostila Belgiju na Grbavici. Zmajevima je u ovoj izuzetno bitnoj utakmici kvalifikacija za Mundijal bila potrebna pobjeda, ali su gosti, ipak, na kraju bili bolji i slavili rezultatom 3:4.

Ipak, neće svi Belgijanci nositi lijepe uspomene s Grbavice, s obzirom da je Marouane Fellaini zadobio, čini se, tešku povredu.

Veznjak Manchester Uniteda je bio primoran napustiti igru u 29. minuti zbog povrede koljena, a pojedini belgijski mediji špekulišu da mu slijedi dugotrajan oporavak. Ipak, sve informacije su, za sada, nezvanične, jer Fellaini još nije podvrgnut detaljnim pretragama. 

Prve dijagnoze medicinskog tima reprezentacije Belgije govore da je Fellaini pretrpio "istegnuće" u unutrašnjosti lijevog koljena, a moguće je i da je došlo do oštećenja ligamenata. Više će se znati nakon detaljnih pretraga, ali belgijski mediji strahuju da bi Fellaini mogao odsustvovati sa terena od četiri do pet mjeseci, dok neki sumnjaju i da bi mogao propustiti čitavu sezonu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim Fellainija, i Dries Mertens je na Grbavici zadobio povredu, te je zamijenjen na poluvremenu. Ipak, kada je u pitanju ovaj fudbaler Napolija vjeruje se da je njegova povreda nešto lakše prirode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi