Fener pobjedom krenuo u odbranu naslova

Turska Superliga

Fener pobjedom krenuo u odbranu naslova

E. Škorić

Fenerbahče je u odbranu naslova krenuo pobjedom nad Karabuksporom (3:2).

Fener je u Istanbulu protiv sjajne ekipe Karabukspora slavila u jednoj sjajnoj utakmici. Emenike je u osmoj minuti zatresao mrežu gostiju, koje u 35. u igru vraća Kumbela.

Sow u 53. minuti zabija za novo vodstvo Fenera, ali je autogl Kadleca opet donio Karabuksporu izjednačenje. Strijelac za trijumf Fenera rezultatom 3:2 bio je Webo u 81. minuti.

Demir je bio dvostruki strijelac za Gaziantepspor, koji je s 2:1 slavio u gostima kod Sivasspora, dok golova nije bilo u duelu Erciyesspora i Trabzonspora, kojeg s klupe vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 1. kolo:
Erciyesspor - Trabzonspor 0:0
Sivasspor - Gaziantepspor 1:2 (Utaka 52/ Demir 72, 78)
Fenerbahče - Karabukspor 3:2 (Emenike 8, Sow 53, Webo 81/ Kumbela 35, Kadlec 67 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.