Fenerbahče sa dva igrača manje zagorčao život Bešiktašu

Turska Super liga

Fenerbahče sa dva igrača manje zagorčao život Bešiktašu

Ekipe Bešiktaša i Fenerbahče podijelile su bodove u meču 30. kola turskog prvenstva odigravši 1:1 na Vodafone Arenji u Istanbulu.

Domaći su bili nešto bolji u prvom dijelu pa su i vodili sa 1:0 i to pogotkom Aboubakara u 45. minuti nakon asistencije Quaresme. 

U nastavku meča viđeno je mnogo uzbuđenja. Prvo su gosti ostali sa deset igrača jer je Škrtel dobio crveni karton, a kasnije i sa devet jer je pocrvenio i Souza. Ipak, to ih nije spriječilo da utišaju domaću publiku u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, a strijelac autogola bio je Marcelo.

Bešiktaš je nakon ovog remija ostao lider, ali sada imaju samo dva boda više od Basaksehira, dok je Fenerbahče na 3. mjestu sa 57 bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi