Fenerbahce slavio protiv Galate nakon penala
Foto: Fenerbahce

Superkup Turske

Fenerbahce slavio protiv Galate nakon penala

Odigran je turski Superkup u kojem su snage odmjerili Fenerbahce i Galatasaray. Više uspjeha imali su žuto-crni, koji su tako osvojili prvi trofej u sezoni.

Nakon što u regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka, uslijedili su produžeci ali ni oni nisu donijeli pobjednika. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje je također viđen festival promašaja.

Adin je pogodio prvi penal za Galatu, da bi uzvratio Kuyt. Zatim čak pet uzastopnih promašaja sa bijele tačke, dva za Fener a tri za Galatu. Meireles pogađa za 2:1, Yilmaz poravnava na 2:2 a onda penal za pobjedu pogađa Kadlec i tako donosi Feneru veliko slavlje.

Bio je to prvi trofej u sezoni za aktuelne prvake Turske koji su na sjajan način zakoračili u novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.