Fenjeraš namučio Zenit, preokret Lokomotiva

Očekivani trijumfi vodećeg dvojca

Fenjeraš namučio Zenit, preokret Lokomotiva

Fudbaleri Zenita nastavili su put ka naslovu prvaka Rusije tijesnim trijumfom nad fenjeražem Anžijem rezultatom 2:1 na gostujućem terenu. 

Rondon je već nakon devet minuta doveo goste u vodstvo. Slavlje je potrajalo dvadeset minuta kada Anzhi dolazi do poravnanja, a strijelac je bio Smolov.

Pola sata prije kraja gosti dolaze do zasluženog trijumfa pogotkom Dannyja.

U drugom susretu drugi pretendent na titulu Lokomotiv iz Moskve na domaćem terenu preokretom u finišu došao je do trijumfa nad Terekom. Gosti su vodili od 30. minuta pogotkom Ailotona, dok je preokret kreirao Pavlyuschenko koji je u razmaku od osam minuta postigao dva pogotka.

Tomsk je bez problema na domaćem terenu rezultatom 2:0 bio bolji od Krylie Sovjetov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti